Startpagina
mobiele versiecomputer versie
NederlandsEnglishDeutsch
RSS
Plant informatie | Het planten en verzorgen van Rhododendrons

De Rhododendron, een sierplant met buitengewoon mooie en kleurige bloemen...

Van oudsher vindt u Rhododendrons bij landgoederen, kastelen en parken, deze staan bekend om hun spectaculaire bloei en bloemgrootte. Rhododendrons zijn zowel  s ’zomers als 's winters  groen en zijn bloeiend een sieraad voor het oog. De Rhododendrons van Kortenhorst Boomkwekerij zijn geschikt voor vele toepassingen: kleinere tuinen, balkon, terras en huiskamer. Ons assortiment beslaat een groot pallet aan kleuren. Afhankelijk van het soort beginnen de eerste soorten te bloeien in maart, de bloeitijd bedraagt ongeveer 3 weken.

Het kweken van onze planten.
Op onze kwekerij worden alle Rhododendrons d.m.v.  stek vermeerderd en na een teelt van ca. 2 jaar staan de planten, vol met bloemknoppen, klaar om verkocht te worden. Al onze planten worden afgeleverd met een handige draagband met plantfoto- en plant informatie het Carrypotsystem©, tevens is de pot voorzien van een afdekfolie het Cleanpotsystem©. Het voordeel van deze afdekking is dat er minder water en mest wordt gebruikt om de planten te laten groeien, daarnaast hebben we ook geen last van mos en onkruidgroei op onze planten.
Als u onze planten overpot in een grotere sierpot of in uw tuin verwijderd u deze draagband, folie en pot van de plant. Hieronder ziet u hoe u dit kunt doen:


                      
Eigenschappen van de Rhododendron.
Zoals eerder vermeld zijn Rhododendrons groenblijvende planten die zeer veel bloemen vormen. Ze vergen een vochtige en beschutte (half schaduwrijke) standplaats. Rhododendrons houden van een zure grond (lage PH tussen de 4 en 5,5) , dit betekent dat deze het beste groeien in veengrond of in zandgrond vermengd met tuinturf. Rhododendrons zijn afhankelijk van het soort goed winterhard ( -12°C tot -32°C).  
Hieronder ziet u 2 filmpje hoe u Rhododendons kunt planten in uw tuin en hoe u deze kunt overpotten in een grotere sierpot.Onderhoud van de Rhododendrons.
Water geven.
Rhododendrons houden van een vochtige grond, in de maanden juni tot en met augustus wordt er door de plant het meeste water verbruikt. In deze periode is het wenselijk om regelmatig water te geven, zeker als de bladeren en bloemen slap gaan hangen is water geven zeer wenselijk.
Bemesting.
Rhododendrons dienen elk jaar van voldoende meststof te worden voorzien dit kunt u doen met langzaam werkende meststof 1 x per jaar in de maand april, wel moet u dan bij aanschaf letten op de werkingstijd, deze mag maximaal 5 of 6 maanden zijn. U kunt ook snelwerkende meststoffen gebruiken, deze worden 2x per jaar gegeven in maart en juli.
Snoeien.
Rhododendrons zijn makkelijke planten, zeker als u deze met zorg heeft aangeplant. Als de planten te groot worden of u wilt dit voorkomen, kunt u de Rhododendron snoeien. De beste tijd om te snoeien is kort na de bloei, u kunt dan bij de grotere soorten uitgebloeide bloemen verwijderen met uw duim of wijsvinger . Bij de kleinere soorten kunt u met uw snoeischaar de plant terug knippen tot de gewenste grootte.


Delen opDelen op TwitterDelen op FacebookDelen op LinkedInDelen op Google+E-mail
[ | Plant informatie | Het planten en verzorgen van Rhododendrons

 | Plant informatie | Het planten en verzorgen van Rhododendrons

©2024 Webdesign Z73 Website CompanyRedactie
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.