Startpagina
mobiele versiecomputer versie
NederlandsEnglishDeutsch
RSS
Plant informatie | Het planten en verzorgen van Rhododendrons

De Rhododendron , een sier(raad)plant met  buitengewone mooie en kleurige bloemen.

Van oudsher vindt u Rhododendrons bij landgoederen, kastelen en parken, deze staan bekent om hun spectaculaire bloei en bloemgrote. Rhododendrons zijn zowel  s ’zomers als s ’winters  groen en zijn bloeiend een sieraad voor uw oog. De Rhododendrons welke Kortenhorst Boomkwekerij kweken zijn geschikt voor veel meer toepassingen zoals: kleinere tuinen, balkon, terras en huiskamer. De vele soorten welke door ons bedrijf worden gekweekt, beslaan een groot pallet aan kleuren . Afhankelijk van het soort beginnen de eerste soorten te bloeien in maart, de bloeitijd bedraagt ongeveer 3 weken.

Het kweken van onze planten.
Op onze kwekerij worden alle Rhododendrons d.m.v.  stek vermeerderd en na een teelt van ca. 2 jaar zijn de planten  klaar om verkocht te worden. Al onze planten, voorzien van vele bloemknoppen , worden afgeleverd met een handige draagbeugel met plantfoto – en plant informatie het Carrypotsystem©, tevens is de pot voorzien van een afdekfolie het Cleanpotsystem©. Het voordeel van deze afdekking is dat er minder water en mest wordt gebruikt om de planten te laten groeien, daarnaast hebben we ook minder last van mos en onkruidgroei op onze planten.
Als u onze planten overpot in een grotere sierpot of in uw tuin moet u deze draagband, folie en pot van de plant verwijderen. Hieronder ziet u hoe u dit kan doen:


                      
Eigenschappen van de Rhododendron.
Zoals eerder vermeld zijn Rhododendrons groenblijvende planten die zeer veel bloemen vormen en vragen om een vochtige en beschutte (half schaduwrijke) standplaats. Rhododendrons houden van een zure grond (lage PH tussen de 4 en 5,5) , dit betekend  dat deze het beste groeien in veengrond of in zandgrond vermengd met tuinturf. Rhododendrons zijn afhankelijk van het soort goed winterhard ( -12°C tot -32°C).  
Hieronder ziet u 2 filmpje hoe u Rhododendons kunt planten in uw tuin en hoe u deze kunt overpotten in een grotere sierpot.Onderhoud van de Rhododendrons.
Water geven.
Rhododendrons houden van een vochtige grond, in de maanden juni tot en met augustus wordt er door de plant het meeste water verbruikt. In deze periode is het wenselijk om regelmatig water te geven, zeker als de bladeren en bloemen slap gaan hangen is watergeven zeer wenselijk.
Bemesting.
Rhododendrons dienen elk jaar van voldoende meststof te worden voorzien dit kunt u doen met langzaam werkende meststof 1 x per jaar in de maand april, wel moet u dan opletten bij aanschaf letten op de werkingstijd, deze mag maximaal 5 of 6 maanden zijn. U kunt ook snelwerkende meststoffen gebruiken, deze worden 2x per jaar gegeven in maart en juli.
Snoeien.
Rhododendrons zijn makkelijke planten, zeker als u deze met zorg heeft aangeplant. Als de planten te groot worden of u wilt dit voorkomen, kunt u de Rhododendron snoeien. De beste tijd om te snoeien is kort na de bloei, u kunt dan bij de grotere soorten uitgebloeide bloemen verwijderen met uw duim of wijsvinger . Bij de kleinere soorten kunt u met uw snoeischaar de plant terug knippen tot de gewenste grote.


Delen opDelen op TwitterDelen op FacebookDelen op LinkedInDelen op Google+E-mail
[ | Plant informatie | Het planten en verzorgen van Rhododendrons

 | Plant informatie | Het planten en verzorgen van Rhododendrons

©2022 Webdesign Marco TibbenRedactie
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.